Utbildningar

Utbilda dig till PDR-tekniker!

I 20 år år har vi utbildat deltagare från hela norden i riktning av bucklor. Det finns de som har det som sin huvudsakliga inkomst, en del har det som komplement till sin befintliga verksamhet och det finns de som lagt verktygen på hyllan. Hur Du lyckas beror på ditt engagemang och hur mycket tid du lägger ner på träning efter utbildningen.

Utbilda dig till PDR-tekniker!
Vare sig du har ett etablerat företag eller tänker starta en ny verksamhet har du stor användning av denna teknik. Varje lackerare eller plåtslagare av aktning bör kunna tillhandahålla denna tjänst för att kunna serva sina kunder på ett riktigt sätt. Varför lackera om delen istället för att bara rikta bucklan? Har du en verksamhet där ni säljer eller utför annan service på bilar är detta ett utmärkt komplement, och det finns stora besparingar att göra genom att ha denna kunskap inom företaget.

Vill du satsa på detta som en heltidssysselsättning och bli expert på området finns det stora möjligheter att försörja sig som PDR-tekniker. Börja med att undersöka marknaden där Du bor!

Vilka har nytta av att kunna rikta bucklor?

 • Bilverkstäder
 • Plåt- & Lackeringsföretag
 • Ambulerande PDR-tekniker
 • Bilfirmor
 • Rekonditioneringsföretag
 • m.fl.

Vi har fler olika paket och utbildningar inom PDR. Det ta tid att bli duktig på detta hantverk, men mycket av träningen kan man göra själv för att hålla ner kostnaden.

Utbildning PDR (Paintless Dent Repair)

Vår grundutbildning på tre dagar men kan vid behov och efterfrågan även erbjuda 5-dagardskurser. Vi erbjuder ett väldigt förmånligt paketpris där utbildning, verktyg, tillbehör, belysning och limpaket ingår.

Grundutbildning 3 dagar

Utbildningen består av både en praktisk och en teoretisk del men huvuddelen av tiden kommer vi att ägna åt praktiskt arbete med bucklor på framförallt motorhuvar. Vi kommer att visa all tillgänglig utrustning som finns på marknaden och du får även möjlighet att testa denna. Vi i arbetar parallellt med Hotbox, Lim och verktyg även om fokus kommer dock at ligga på arbetet med de reguljärja PDR-verktygen och tekniken att massera ut bucklan från insidan

Kursinnehåll:

 • Hitta och lokalisera spetsen på verktygen
 • Arbetsställningar
 • Beskrivning av hur man arbetar med belysningen
 • Praktiskt arbete med bucklor
 • Genomgång av samtliga vektyg och tillbehör
 • Genomgång av Accesspunkter på bilen
 • Introduktion och arbete med Glue Puller
 • Introduktion och arbete med Hotbox
 • m.m.

Vad kan du förvänta dig av kursen?

Du får en teoretisk och praktisk introduktion av tillgängliga tekniker så du vet hur du ska arbeta med bucklor på olika ställen och av olika storlek. Det tar olika lång tid att bli skicklig tekniker men grundkursen ger dig alla förutsättningar att fortsätta öva på egen hand. Viktigt att betona är att man inte blir fullutbildad efter 3 dagar men man har då kunskaper att fortsätta träna på egen hand. Vid behov går det sen att återkomma för fortbildning.

Pris för endast 3-dagarskurs……………9 500:- ex. moms per person. Luncher ingår.
Pris för 3-dagarskurs inkl. verktygspaket …………..38 400:- ex. moms. Luncher ingår.

Vad ingår i verktygspaketet

Vi har vi satt ihop ett komplett paket som täcker de vanligaste behoven och rabatterat detta kraftigt i samband med utbildning. Här ingår vår stora verktygssats (25 verktyg), en portabel uppladdningbar lampa, de vanligaste tillbehören och en limsats.  Alla som genomför en utbildning får dessuto 10% rabatt i vår shop! Samtliga produkter är tillverkade av Betag Innovation i Schweiz.

Mer information om verktygspaketet hittar du på vår utbildningssida pdr-trading.com!

För att komma till vår webbshop klicka här >>.

 

Anmälan görs till info@pdr-trading.com och är inte bindande förrän vi har fått det bekräftat av dig personligen via mail eller telefon.

Vi har en begränsning på antal deltagare på kursen ( max 5) och vi tillsätter platserna i turordning.